Bejelentkezés

Visszajuttatás

Visszajuttatás

 

ELÁLLÁS JOGA

·         Minden vevőnknek aki kiszállítással vásárol, -a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvénynek megfelelően-  az átvételtől számított tizenöt (15) napon belül  indok nélküli elállási jogot, vagyis 15 napos pénz visszafizetési garanciát biztosítunk. Ez kizárólag a következő feltételekkel vehető igénybe: - az elállási jog minden ép, sérülés mentes termékre vonatkozik, ami bontatlan, vagy bontott, de hiánytalan gyári csomagolásban érkezik vissza az eredeti kísérőokmányokkal! Felhívjuk figyelmét, hogy az árut csak eredeti csomagolásban, sérülésmentes állapotban a számla visszaküldése mellett veszünk vissza. Használt vagy mosott fehérneműt semmilyen körülmények között nem áll módunkban visszavenni. A fehérnemű felpróbálása előtt, kérjük, ne tegyen kárt a termék dobozában, sem magára a fehérneműre tűzött útmutatóban, mert ebben az állapotban nem áll módunkban átvenni! A csomagot, kérjük,  ajánlottan adják fel, mert a szállítás során keletkezett sérülésekért felelősséget nem vállalunk. A Vevő hibájából meghiúsult kézbesítés miatti újraküldés költségei a Vevőt terhelik.

·         Nem vonatkozik az elállási jog az átvétel után megsérült termékekre, a már láthatóan használatba vett termékekre, a helytelen használat miatt meghibásodott, megsérült termékekre, valamint a beépíthető elektronikai alkatrészekre.

·         Ha átvételkor a küldeményt, sérültnek látja,  esetleg azt valaki már láthatóan felbontotta, a termék átvételét meg kell tagadni és fel kell vetetni a jegyzőkönyvet!

·         Elállásra vonatkozó igényét e-mailben kell bejelentenie.

·         Kuponos vásárlás esetén: Üzemeltető nem köteles megtéríteni a nem szabályosan (a feltüntetett beváltási időszakon kívül, ill. nem a tájékoztató ÁSZF szerint beváltott kuponok ellenértékét. Üzemeltető hibájából adódó nem teljesítés esetén a Vevő kizárólag a befizetett kupon  ellenértékének Kuponszolgáltató általi visszafizetésére jogosult. )Elállási jog esetén Üzemeltető a bejelentéstől számított 24 órán belül ellenőrzi, hogy a kupont a beváltó felületen még nem használták fel. Amennyiben a kupont még nem váltották be, a kuponok vételárát legkésőbb az elállást követő 30 napon belül a kuponszolgáltató cég visszatéríti. A visszatérítés módját esetenként írásban egyeztetjük.

·         Abban az esetben, ha a terméket a vevő már használatba vette, a Friendshop Market Kft. nem vállalja a termék visszavásárlását, ezért azt visszajuttatja a megrendelőnek (Vevőnek), a megrendelő (Vevő)  költségére. Az elállási jog gyakorlására vonatkozó 17/1999. Kormányrendelet szövegét a: 17/1999. (II. 5.) Korm. Rendelet-ben olvashatja el, mely a távollevők között kötött szerződésekről szól.

·          Az elállási jog az alábbi esetekben nem illeti meg a vásárlót: 

Ø  Teljesen egyedi, kifejezetten a vásárló kérésére készített termék esetén. (pl.: ajándéktárgyak, a vásárló által biztosított fotókkal ellátva)

Ø  Higiéniai termékek, étrend kiegészítők, vitaminok, szexuális segédeszközök, kellékek, kozmetikumok esetén, amennyiben már kibontásra került a termék!

Ø  amely a fogyasztó személyéhez kötött (pl.: higiéniai okokból), vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza, használat közben elfogy, vagy gyorsan romlandó, illetve hang- vagy képfelvétel (DVD, VHS) vásárlása esetén, ha a csomagolást a Vevő felbontotta, és az áru nem minőségi hibás.

  • Amennyiben a Vevő a vásárolt áru mellé nem kap a 17/199. (II.5.) Kormányrendelet 3.§-ában megjelöltek szerinti írásos tájékoztatót (azaz amennyiben jelen ÁSZF nem tartalmazza valamennyi, a jogszabály által megkívánt követelményt), úgy az elállási jog az áru átvételének napjától számított 3 hónapon belül gyakorolható. Ha a tájékoztatásra 3 hónapon belül mégis sor kerül, az elállásra nyitva álló határidő attól a naptól kezdődik, amikor a tájékoztatót a Vevő ténylegesen megkapta. Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a Vevő elállási nyilatkozatát a határidő lejárta előtt írásban megküldi Üzemeltető felé. 


ELÁLLÁSI JOG GYAKORLÁSÁNAK MENETE

 

  • Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, e-mailben történő jelzés alkalmával pedig az Üzemeltető számítógépén megjelenítés időpontját. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolni a postára adás dátumát.
  • A termék, árucikk cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a levél/csomag kibontása, illetve a visszaküldött csomag teljes tartalmának a megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség (például, ha a visszaküldött termék használt/sérült, vagy beazonosíthatatlan).

·         Az áru ellenértékét a termék postai úton történő visszajuttatása esetén, legkésőbb az áru Üzemeltetőhöz történő megérkezését követő 30 munkanapon belül, visszautaljuk az összeget a Vevő által, Vevő által megadott bankszámlaszámára.

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket!